Pokud si chce ÄlovÄ›k například po návratu z práce odpoÄinout, Äasto si zapne varnou konvici a rozhodne se pÅ™ipravit si teplý nápoj, se kterým usedne do svého oblíbeného kÅ™esla a bude jen tak chvíli meditovat, nebo se zaÄte do rozeÄtené knihy, zaposlouchá do oblíbené hudby, popřípadÄ› zhlédne nÄ›jaký poÅ™ad v televizi. Oním teplým nápojem může být kvalitní Äaj nebo kvalitní káva, jehož příprava, pokud si chceme pochutnat, by se nemÄ›la v žádném případÄ› podcenit.

Aby pochoutka stála za to

Pokud nás Äeká příprava kávy, vždy si dejte záležet na nádobí, jaké si pro svůj oblíbený nápoj zvolíte a svůj oblíbený šálek si nezapomeňte pÅ™edem nahřát. Poté vodu ohÅ™ejte na pouhých devadesát tÅ™i stupnÄ› Celsia. Pokud ji necháte projít varem, nevadí, ale poÄkejte půl minutky, než kávová zrna zalijete. SamozÅ™ejmÄ› že mluvíme o případu, že vyrábíte takzvaného klasického „turka“ nebo si chcete pochutnat na rozpustné kávÄ›. Můžete ji osladit cukrem nebo medem a dochutit Å¡petkou kardamonu Äi jiného orientálního koÅ™ení, které jí dodá ten správný říz.

Nezařazené