Kravské mléko je velkým zdrojem vápníku, které naše tělo potřebuje pro správnou stavbu kostí. Ne každý si může ale dopřát doušek tohoto lahodného moku. Lidé, kteří trpí alergií na laktózu je požití živočišného mléka nemyslitelné. V takovém případě je skvělou volbou přírodní alternativa, která se dá vyrobit i doma.Mandlové mléko

Lidé, kteří trpí alergií na mléčnou bílkovinu ne intolerancí laktózy je mnoho. Pro ně je tak konzumace mléka nebo mléčných výrobků nemyslitelná. Příznaky se velmi liší a tak mnohdy člověk nepozná, že se alergie týká přímo jeho. Od žaludečních problému až po bolest hlavy…to vše jsou příznaky, které značí alergii.

Je ale konzumace mléčných výrobků skutečně důležitá?
Mléčné výrobky v posledních letech ze svého jídelníčku vysazuje stále více lidí, kteří nemají žádný z výše uvedených příznaků. Vedou k tomu v mnoha případech etické důvody a přesvědčení, že živočišné mléko našemu tělu neprospívá, ale naopak škodí. Nutriční hodnoty mléka přitom nejsou nějakou závratné.

Mléko je sice velmi dobrým zdrojem vápníku, ale je otázkou do jaké míru dokáže naše tělo vápník zpracovat. V největší míře je to v zelenině, kdy tělo zpracovává asi 50 procent u živočišného mléka je to procent necelých 30. Nabízí se tak nejrůznější alternativy, které jsou v mnoha případech opravdu zdravější a dodají tělu více potřebných živin.Sklenice s mlékem

  • Mandlové mléko a jeho schopnosti pro naše srdce

Mléko dokáží spolehlivě nahradit i mandle. Mandle neloupané obsahují vysoký obsah vápníku a i další člověku prospěšné látky, jako je hořčík, draslík nebo fosfor.

  • Makové mléko s vysokým podílem vápníku

Makové mléko trumfne ve všech ohledech to živočišné. Právě mák totiž obsahuje vysoký obsah vápníku, které naše tělo dokáže velmi dobře zpracovat. Obsahuje i nemalé množství vlákniny, zinku nebo hořčíku. Rostlinná mléka jsou tak v mnoha ohledech zdravější a přínosnější pro lidské tělo, ale to neznamená, že je pro nás kravské mléko škodlivé.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup